Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić odlučio iznijeti odbranu

Preuzmite sliku

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje djevojčice iz Srbije Danke Ilić Srđan J. trebao bi u idućoj sedmici iznijeti svoju odbranu, potvrdio je njegov advokat.

Kako prenose srbijanski mediji, advokat jednog od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice koje je potreslo Srbiju ali i regiju, obavijestio je Više javno tužiteljstvo u Zaječaru kako je Srđan J. u idućem razdoblju odlučio iznijeti svoju odbranu.

Nestanak djevojčice prijavljen je 26. marta, a ispostavilo se da je bila žrtva saobraćajne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njeno tijelo prvo bacili na divlji deponij. Policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju.

Srbijanska policija i istražitelji više od dva mjesec od ubistva dvogodišnje djevojčice ne uspijevaju doznati niti na terenu otkriti gdje su dvojica osumnjičenih sakrili njeno tijelo

Viši sud u Zaječaru produžio je pritvor za još 30 dana osumnjičenima za ubojstvo Danke Ilić, a otac jednog od osumnjičenih pušten je u srijedu da se brani sa slobode.

Dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora- D. D. i S. J. uhićena su poslije desetodnevne istrage priznali su krivnju, jer je utvrđeno da su službenim automobilom “fiat panda” udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponij i bacili tijelo.

Osumnjičeni S. J. i D. D. su od 6. aprila u pritvoru zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecaja na svjedoke te uništavanja ili uklanjanja tragova počinjenja kaznenog djela te uznemiravanja javnosti.

Tužiteljstvo je saopćilo da je D. D. priznao zločin, dok se S. J. do sada branio šutnjom. Potom su uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na policiji još nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubojstvo D. D. u međuvremenu je umro u Policijskoj upravi u Boru.

Potraga za tijelom djevojčice se nastavlja na području sela Zlot, kanjona obližnje rijeke i špilje, ali zasada bez rezultata i novih saznanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,