Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se MUP RH: Informacije o Danki možete dojaviti i hrvatskoj policiji

Preuzmite sliku

Kako djevojčica još uvijek nije pronađena, policija Srbije je zamolila za pomoć sve koji znaju bilo što o njoj, njenom mogućem kretanju ili okolnostima nestanka, izvijestio je MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je danas popodne kako se informacije o dvogodišnjoj djevojčici Danki nestaloj u Srbiji mogu dojaviti i hrvatskoj policiji. Djevojčica je nestala u naselju Banjsko Polje u gradu Boru u Srbiji u utorak, 26. marta. 

“Ako imate bilo kakve informacije o njenom nestanku, možete ih dojaviti i hrvatskoj policiji na brojeve telefona 01/3788-754 ili 192”, naveo je MUP.

Kako se podsjeća, djevojčica je visoka 85 centimetara, ima smeđu kosu i oči. U trenutku nestanka na sebi je imala maslinastozelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice.

“Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pruža potporu Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u potrazi za nestalom dvogodišnjom djevojčicom aktiviranjem njenog profila u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Policija Republike Srbije je 26. marta prvi put aktivirala sustav PRONAĐI ME (Amber Alert), sistem namijenjen hitnom javnom informiranju u slučaju nestalih maloljetnika. Kako djevojčica još uvijek nije pronađena, policija Srbije je zamolila za pomoć sve koji znaju bilo što o njoj, njenom mogućem kretanju ili okolnostima nestanka”, izvijestio je MUP te dodao kako su informacije o nestaloj djevojčici dostupne i na web stranici Interpola.

Podsjetimo, potraga za nestalom djevojčicom ušla je u deveti dan. Kako pišu srbijanski mediji, istraga ide u dva kraka – jedan je pretraga u naselju gdje je nestala, drugi je istraga snimke iz Beča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,