Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se djevojka koja je objavila video zlostavljane starice

Preuzmite sliku

Kaltrina Zeneli, djevojka koja je objavila snimak maltretiranja starije žene u Staračkom domu “Orenda” u gradu Peći, rekla je za RTV Dukagjini da je nije kontaktirala Kosovska policija, dok je objavila da ju je kontaktirala tužilaštvo. 

U emisiji “Pet” na RTV Dukagjin uključila se Kaltrina Zeneli, djevojka koja je na društvenim mrežama upoznala javnost sa incidentom.

Riječ je o slučaju koji se dogodio u gradu Peći, tačnije o maltretiranju starije žene od strane medicinske sestre u Domu za stare “Orenda”.

Vezano | Uhapšene tri medicinske sestre zbog prebijanja starice u domu 

Zeneli je navela da je snimak dobila od nepoznate osobe, koja je tražila da ostane anonimna, prenosi Tuzlanski.ba.

Također je rekla da je nije kontaktirala policija u Peći, dok je tužiteljstvo u Peći tražilo druge detalje.

“U objavi sam spomenula policiju, ali niko me iz policije nije kontaktirao. Jedino me kontaktiralo tužilaštvo u Peći, pitali su me koja je institucija, imam li ikakve informacije o tome šta se dogodilo”, rekla je.

Vezano | Zlostavljana starica sada je na sigurnom, kćerka je povukla iz centra za stare

No, Zeneli je dodala kako se osjeća mnogo bolje nakon što je saznala da su organi gonjenja na vrijeme reagovali i što su medicinske sestre privedene.

“Osjećam se dobro i laknulo mi je što su vlasti brzo reagovale i što su medicinske sestre tamo gdje trebaju biti”, istaknula je.

Zeneli je dodala da nije čula da su se takvi slučajevi ranije dogodili u gradu Peći.

Zeneli je rekla da se osjeća šokirano incidentom, a čak je navela i da kada je primila snimak isti je bez najmanje zadrške objavila na svom Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,