Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljene slike prokopanog tunela koji vodi do podgoričkog Višeg suda

Preuzmite sliku

Premijer Crne Gore Dritan Abazović, zajedno sa ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Filipom Adžićem i Markom Kovačem, obišao je danas stan u Njegoševoj ulici u Podgorici, iz kog je probijen tunel do Višeg suda, gdje se nalazi depo, u kome se čuva dokazni materijal, javlja Anadolu.

Službenici Višeg suda u Podgorici otkrili su prethodnih dana da je ispod zgrade Višeg suda do depoa prokopan tunel. Tokom jučerašnje istrage otkriveno je da je tunel probijen iz jednog stana koji se nalazi pored zgrade Višeg suda.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da tunel koji je vodio do depoa Višeg suda u Podgorici ne bi mogao biti prokopan bez pomoći nekog iz te sudske instance.

“Ovo je podrivanje temelja države i u suštinskom i formalnom smislu. Na dobrom smo tragu da istraga pokaže svoj uspjeh”, kazao je Abazović.

Poručuje da mafija, koliko god bila finansijski snažna i imala pomoć od institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobijediti Crnu Goru.

“Koliko je mafija involvirana u Crnoj Gori to je iznad svega onoga što neko može da zamisli. Mislim da su oni desetkovani, očajni u pravcu da se kontaminira dokazni materijal. Mislim da je ova namjera obijana depoa osujećena. Treba da vidimo da one koji su ovo napravili privedemo pravdi”, istakao je Abazović.

Tunel je, kaže Abazović, počeo da se kopa krajem jula, isto kada je počelo i renoviranje zgrade Višeg suda.

“Radovi su počeli kad je počeo da se kopa ovaj tunel, krajem jula, početkom avgusta. Čini se da su počeli paralelno. Ne mora da je tačno, ali ne treba ispustiti kao jednu tezu”, kazao je Abazović.

Novinare je zanimalo i da će tražiti bilo čiju odgovornost, pogotovo predsjednika Višeg suda.

“Mogu da dam izjave koje su isključivo dio mog razmišljanja. Mislim da ovo nije moglo da se odradi bez pomagača unutar institucije Višeg suda. Ni način na koji su početi radovi, ni termin koji je sličan terminu početka renoviranja zgrade”, rekao je Abazović.

Sjednica Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajnog bezbjednosnog sektora, u čijem će fokusu biti događaj u vezi sa depoom podgoričkog Višeg suda, biće održana danas.

Glavna tema sjednice biće bezbjednost i mjere zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona i čuvanje dokumentacije, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje