Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen potresan snimak spašavanja bebe iz rijeke Morače

Preuzmite sliku

Dvomjesečni dječak juče je izvučen iz Morače u Podgorici nakon što je njegova baba K.K (62) sa njim u naručju skočila u rijeku.

Beba je spašena, a tijelo njene babe izvučeno je iz vode nedugo nakon što je, tvrde nezvanično iz policije, odlučila da s njim ode u smrt.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak izvlačenja djeteta iz ledene rijeke. Upozoravamo da je snimak uznemirujući.

Radnici gradskog preduzeća Zelenilo Aldin Ibrahimović i Almir Mujak izvukli su i spasili bebu iz Morače u Podgorici. U spašavanju je učestvovao i Demaj Spejtim.

Ibrahimović i Mujak obavljali su redovne radne zadatke u blizini Blažovog mosta kada su ugledali da je beba upala u hladnu rijeku. Brzom reakcijom uspjeli su da izvuku dijete na obalu.

Dijete je bilo bez svijesti, a albanski poslanik u švedskom parlamentu Adnan Dibrani, koji se zadesio na licu mjesta, uspio je da dječaku istisne vodu iz pluća i vrati ga u život, prenosi Blic.

Hitna pomoć je brzo reagovala i prevezla dječaka u bolnicu.

Da podsjetimo, šezdesetdvogodišnja K.K. stradala je juče oko 11.20 sati nakon što je sa dvomjesečnim unučetom u naručju, uskočila u rijeku Moraču. Žena je prije toga poslala uznemirujuću poruku roditeljima bebe, koji su u panici odmah izletjeli iz kuće i tražili svoje dijete, koje je u tom trenutku iz rijeke spasilo četiri heroja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,