Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

O nestanku Splićanina oglasio se MUP Srbije, otac stigao u Beograd

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se povodom nestanka Splićanina Mateja Periša (1994) u Beogradu.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za M.P. (1994) čiji je nestanak 31. decembra 2021. u 18 časova prijavio njegov drug. Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića. U potragu za M.P. uključeni su policijski službenici iz više organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova”, piše u saopštenju.

Nenad Periš, otac nestalog mladića, stigao je u Beograd i medijima odmah dao izjavu. Periš je stigao da bi se uključio u potragu za svojim sinom, javlja Nova.rs.

“Nemam ništa novo, sad ću vidjeti s ljudima, samo je bitno da ga nađemo. Znam da je policija podigla sve na noge da ga nađu, zahvalan sam srpskoj policiji na svemu što čini. Svima sam zahvalan što pomažu, nude pomoć. Istraga se provodi na način na koji se mora”, rekao je Nenad, prenosi Nova.rs.

On je zamolio ljude da jave bilo kakvu informaciju, pa i anonimno.

“Moram zamoliti ljude da ko god ima bilo kakvu informaciju, samo neka javi. Makar i anonimno, svaka informacija nam je bitna. Hvala svima na podršci, zaista nemam riječi. Zahvalan sam neizmjerno svim ljudima. Jedino je važno da pronađem svog sina”, rekao je Nenad Periš.

Mladić iz Splita posljednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči i kosu.

Posljednji put u noći između četvrtka i petka viđen je ispred kluba “Gotik” u kojem je s prijateljima slavio Novu godinu.

Prema navodima medija, njega su kamere snimile kako se kreće ka stepenicama koje se spuštaju ka jednom splavu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje