Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnji predizborni spot dolazi iz Hrvatske: Kandidat skočio u more i postao viralni hit

Preuzmite sliku

Predizborna kampanja u vrijeme korone u Hrvatskoj mnogima je dosad zapravo bila dosadna. Debata Davora Bernardića i Andreja Plenkovića je s pregrštom papira šefa opozicije i stalnim pozivanjem na Charlesa Michela u slučaju predsjednika HDZ-a unijelo tek malo živosti na društvene mreže, ali izvan toga nekih pretjerano viralnih stvari dosad i nismo vidjeli.

Bio je tu tek pokoji izuzetak, poput SDSS-ovog spota o ‘Pupiju koji je kriv za sve’, HDZ-ovog serijala ‘Nećemo o poslu’ u kojem su Plenković i suradnici sebe pokušavali predstaviti kao obične ljude i međusobnog bockanja HNS-a i Čačićevih Reformista, a i to samo na ponekim jumbo plakatima na sjeveru Hrvatske, piše Jutarnji list.

No, zato se kandidat Mosta Jakoslav Rojnica pobrinuo za pravu senzaciju. Gospodin u Sabor pokušava ući sa 6. mjesta na listi u X. izbornoj jedinici, a pažnju birača skrenuo je spotom kakav u Hrvatskoj još nije viđen.

Video u trajanju od 42 sekunde počinje kadrom u kojem Rojnica u crnom odijelu i bijelim cipelama stoji na stijeni koja je malo isturena u more. Dok u pozadini svira dramatična muzika koja podsjeća na Zimmerovu minijaturu iz uvoda u film The Dark Knight (Princ tame), kamera istovremeno kruži i približava se gospodinu na stijeni.

Napetost raste, a u jednom trenutku gospodin sa stijene visoke nekoliko metara odjednom na noge skoči u more i nakon kratkog kadra na kojem vidimo samo pjenu i on sam ispliva na površinu.

U idućem kadru sve je već puno mirnije: Mokri gospodin Rojnica sjedi na stijeni pa se okreće prema kameri i kratko izrecitira svoju poruku:

– S nama ćete isplivati iz svih problema.

U preostalim sekundama spota na plavom ekranu se birače poziva da “izrone 5.7.” i da zaokruže ime Jakoslava Rojnice na izborima.

Valja spomenuti da je u vrijeme Jugoslavije gospodin Rojnica bio politički zatvorenik te je o svojem boravku na Golom otoku napisao autobiografsku knjigu ‘Ja sam 6387’.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje