Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nermin Ćulum uhapšen na ulazu u Hrvatsku: Za njim je na snazi međunarodna interpolova potjetnica

Preuzmite sliku

Policijske duge cijevi “okupirale” su danas zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište ulisičen doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH.

Ćulum je, naime, uhapšen u srijedu u 15.50 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna interpolova potjernica Švicarske od 18. augusta ove godine, čiji ga organi progona traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako se saznaje, usprotivio. S koliko ga se tačno krivičnih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno se saznajeda je riječ o istraživanju koje seže unazad desetljeća i pol.

Prema pisanju medija, Nermin Ćulum i njegov brat Armin, bivši bokserzvani Boki, su članovi motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Evropi.

Ćulumi su tvrdili medijima svojevremeno da su članovi United tribunsa, inače osnovanog u njemačkom Bad Virtenbergu 2004., isključivo izbacivači iz noćnih klubova, ljubitelji body buildinga i borilačkih vještina te da nemaju nikakve veze sa kriminalom. Mediji su još pisali, između ostaloga, da je Državna agencija za istrage i zaštitu je 2014. u sklopu međunarodne akcije ‘Ezel‘ pretresla kuću Armina Ćuluma. I tom je prilikom razbijena kriminalna skupina koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom, a čini se da je ovo jučerašnje hapšenje Nermina Ćuluma samo djelić nastavka toga.

Ćulumi vole život na visokoj nozi i luksuzne automobile, a svoj raskošni privatni život djelomično na društvenim mrežama podijele i s javnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,