Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavnik pretukao učenika na maturantskoj ekskurziji

nastavnik-ucenik5
Preuzmite sliku

Ljubodrag Sekulić, nastavnik engleskog jezika u bijeljinskoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, u prošlu srijedu je na maturantskoj ekskurziji u Vrnjačkoj Banji u Srbiji pretukao je 13-godišnjeg učenika O. R.

nastavnik-ucenik5

Ljekarski nalaz

Prema ljekarskom nalazu, učeniku je slomljen zub, a ima povrede vilice i unutrašnje strane obraza. Nastavnik Sekulić je trenutno suspendiran do okončanja ovog slučaja.

Otac povrijeđenog učenika Predrag Rašević, po zanimanju automehaničar, u subotu je podnio prijavu Centru javne bezbjednosti Bijeljina protiv nasilnog nastavnika. Za “Dnevni avaz” kaže da će nastavnika krivično goniti.

– Nikad se nikome nisam zamjerio niti zavadio, ali za moje dijete koje ima primjerno vladanje tražim pravdu i krivičnu odgovornost. U prošli ponedjeljak poslao sam ga na ekskurziju da bude sa svojim drugovima i nastavnicima i najmanje što sam očekivao je to da će dobiti batine. Da su ga istukli huligani ili njegovi drugovi, ne bih na ovaj način reagovao, ali da to učini nastavnik, to je nezapamćeno – kaže Rašević.

Burna reakcija

On dodaje da je jučer imao sastanak s direktorom škole Dragoradom Vasićem, razrednicom i nastavnikom engleskog jezika. Tokom razgovora nastavnik Sekulić potvrdio je da je udario učenika.

Rašević ne navodi razlog za takav postupak nastavnika, ali nezvanično saznajemo da se sve dogodilo u jednoj diskoteci. Navodno, povrijeđenom učeniku neko od drugova je podmetnuo nogu, a on se spotaknuo i reagirao psovkom. Tada mu je prišao nastavnik i udario ga. Zašto je nastavnik tako postupio, za sada se ne zna.

Direktor škole Vasić kazao je da je utvrđeno da se incident zaista dogodio, ali nije želio govoriti o pojedinostima. Također je potvrdio da je Sekulić trenutno van nastavnog procesa.

Izvinjenje roditeljima

Direktor Vasić je u ime škole uputio izvinjenje roditeljima i učenicima. On je najavio da će slučaj biti rješavan u saradnji s učenicima, roditeljima, nastavnicima i nadležnim institucijama. (Dnevni Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: