Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavljeni protesti u Beogradu: Studenti pozivaju zaposlene u javnim institucijama da im se pridruže

Preuzmite sliku

Aktivisti i organizatori današnjeg protesta u Beogradu Ivan Bjelić i Nikola Ristić pozvali su zaposlene u javnim institucijama da se pridruže blokadi.

Oni su rekli da zaposleni u javnim institucijama rade do 15 sati i da bi svi “pošteni i časni ljudi bi trebalo da se priključe protestu”.

Dodali su da će i dalje ostati da blokiraju raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, gdje se nalazi zgrada Vlade Srbije.

Oglasio se State Department o protestima u Beogradu: Nasilje je neprihvatljivo

Američki State Department pozvao je vlasti u Srbiji da sarađuju sa misijom OEBS-a na istraživanju tvrdnji o izbornim nepravilnostima, ističući da je nasilje prema novinarima, posmatračima i izbornim zvaničnicima “neprihvatljivo”, kao i da legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih učesnika da prihvate izbornu volju.

„Usredsređeni smo na saradnju sa Srbijom na jačanju demokratske vlasti i vladavine prava, unapređenju regionalne saradnje, nastavku ekonomskog rasta i ubrzanju napretka Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Budućnost Srbije je na Zapadu”, navodi se u pisanom odgovoru State Departmenta na pitanje Glasa Amerike o novim protestima u Beogradu koji su u nedelju postali nasilni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,