Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavljena burna rasprava na sjednici Narodne skupštine Srbije: Ko je novi predsjednik parlamenta?

Preuzmite sliku

Zastupnici Skupštine Srbije na nastavku konstituirajuće sjednice treći dan su nastavili sa međusobnim prepirkama u okviru tačke dnevnog reda koja se odnosi na izbor predsjednika parlamenta, javlja Anadolu.

Jedini predloženi kandidat je dosadašnja predsjednica Vlade Srbije i potpredsjednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić. Podršku njenom izboru dale su partije vladajuće koalicije i manjinske stranke, dok opozicija poručuje da neće glasati za Brnabićevu.

U skupštinskoj sali u srijedu su se mogle čuti mnogobrojne optužbe, a poslanici su si međusobno govorili da su kriminalci, izdajnici, budale, lopovi, kukavice, govorilo se o prošlosti, o Kosovu, a opozicija je ponovno spočitala grupi stranaka okupljenih oko vladajuće koalicije da su pobjedu izvojevali zahvaljujući krađi na izborima.

I trećeg dana nastavljene su primjedbe opozicionih poslanika na način rada privremenog predsjedavajućeg Skupštine Srbije Stojana Radenovića zbog prava na replike, povrede Poslovnika i oduzimanje vremena.

Poslanici opozicije lupali su poslovnikom o klupe dok je govorio poslanik Vladimir Orlić, dok su mnoga izlaganja pratila prekidanja i galama u sali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje