Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon opsežne akcije: Srbijanska policija pronašla 371 neregularnog migranta

Preuzmite sliku

Pripadnici srbijanske policije pronašli su u utorak na području Subotice, Sombora i Kikinde 371 neregularnog migranta i prevezli ih u prihvatne centre, saopćilo je srbijansko Ministarstvo unutarašnjih poslova (MUP).

Tokom akcije otkrivene su i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 putnih isprava i 12 ličnih iskaznica.

Na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srbijanska državljanina podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su počinili prekršaj pomagan3

je u nezakonitom boravku stranom državljaninu.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da su četiri automatske puške pronađene na jednoj lokaciji, kao i da je uviđaj u toku.

“Cilj nam je da migranti budu tamo gdje im je mjesto – u prihvatnim centrima, da oni koji se kreću imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum”, rekao je Vasiljević.

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić koji je kazao da neće dozvoliti da bilo tko zloupotrebi gostoprimstvo i ugrozi sigurnost građana Srbije.

“Ova akcija je još jedna u nizu akcija koje Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi u cilju suzbijanja ilegalnih migracija, a posebno na suzbijanju njihovih međusobnih obračuna i kriminalnih aktivnosti. Zbog nepristupačnog i nepreglednog terena ovakve akcije se detaljno planiraju i u njima sudjeluju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica ministarstva”, rekao je Gašić.

Mrtvo tijelo jedne osobe pronađeno je jutros u okolini Subotice nedaleko od mjesta u kojem je sinoć izbila pucnjava među migrantima, a tri osobe su ozlijeđene, potvrđeno je agenciji Beta iz Policijske uprave u tom gradu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,