Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najzloglasniji zatvor u Srbiji: Nemoguće je pobjeći, ima i ljubavnu gay sobu…

Preuzmite sliku

Tri mladića tjerala su starijeg muškarca da pije mokraću i silovali su ga drškom metle. Preminuo je od povreda. Zatvor pokriva 300 kamera, a unutar 4,5 metara visoke žilet žice ima i infracrvene senzore

Strašan slučaj iz srpskog zatvora ‘Padinska skela’ u kojem su trojica mladića sedmicama zlostavljali, mučili i iživljavali se na 74-godišnjem cimeru koji je na kraju od preminuo od posljedica povreda. Monstrumi su ga tjerali da pije mokraću i silovali su ga drškom metle. Nije ih prijavio od straha, a umro je dan nakon što je završio u zatvorskoj bolnici s višestrukim prijelomima i povredama, piše 24sata.hr.

Vezano | Sumnjiva smrt zatvorenika u Beogradu: “Pretrpio je stravično nasilje” 

Srpski zatvor ‘Padinska skela’ sjeverno od Beograda otvoren je 2011. i kažu da je jedan od najmodernijih i najsigurnijih zatvora na Balkanu. Tamo šalju najgore srpske zločince, masovne ubice, pedofile, krupne dilere droge, a neki od njih služe kaznu doživotnog zatvora.  U njemu je oko dva kilometra čeličnih šipki, hrpa kamera koji pokrivaju svaki dio zatvora, a za sigurnost se brine i oko 150 čuvara. Neke ćelije imaju i konzole za igre, kablovsku TV, toplu vodu, a zatvorenici mogu koristiti slikarski atelje, teretanu

 • Zatvor ima i četiri ljubavne sobe, od kojih je jedna i za gay ljubavnike.

  U tim sobama su francuski ležajevi, fotelje i posebna kupaonica.

  – Ovo je jedan od najsigurnijih zatvora na Balkanu. Iz njega je nemoguće pobjeći – rekao je prije otvorenja Milan Obradović, direktor zatvorske uprave.

  Zatvor je opasan žilet-žicom, oko njega su infracrveni senzori, a ukupno ima preko 300 kamera. Svaka ćelija je 10 kvadrata, ima prozor, toalet s automatskim tušem, radni stol i interfon.

  Zatvor ima i samice, a predviđen je za oko 400 zatvorenika. Ima ukupno 222 ćelije.

 • Ovdje su poslali torcidaše

  Hajduk je u augustu 2018. godine gostovao u Sofiji kod Slavije u 2. pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu. Splitski klub je slavio i u uzvratu te je prošao dalje, a pratili su ga i navijači. Neki od njih su na putu prema Bugarskoj stali na benzinsku u okolici Beograda.

  Opljačkali su je i išarali ustaškim grafitima. Ukrali su i raznu odjeću i obuću iz dućana u sklopu benzinske. Niko od njih nije uhapšen i nastavili su put Sofije. No po povratku ih je dočekala srpska policija.

  Ukupno su priveli 32 navijača, petoricu su odmah pustili, naknadno i još njih 13, a ostale su poslali na dvije sedmice u zatvor Padinska Skela. (Foto: DW)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,