Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Instagram profilu pokojnog Šabana Šaulića pozivaju na Vučićev skup

Preuzmite sliku

Na zvaničnom Instagram profilu pokojnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića objavljen je poziv za miting u Beogradu koji organizuje Aleksandar Vučić i Srpska naredna stranka.

Premda je profil pjevača ostao aktivan i nakon njegove smrti, mnogi nisu očekivali sadržaj koji je objavljen na Šaulićevom Instagramu.

Objava koja je podijeljena na Instagram storyju uključuje plakat kojim su Vučić i njegove pristalice pozivali na skup koji je zakazan za 26. maj, a održat će se pod sloganom “Srbija nade”.

  • Na plakatu naveden je upravo slogan, kao i poziv na skup u 19 sati spomenutog datuma.

    Dok je pjevač narodne muzike za života podržavao Vučića i SNS, objava je izazvala burne reakcije u susjednoj Srbiji, a posebno su na društvenim mrežama istaknuli koliko je ovakav potez neumjesan uzevši u obzir da je Šaulić preminuo 2019. godine.

    Skup koji organizuje Aleksandar Vučić odgovor je na niz protesta “Srbija protiv nasilja” koji su okupili na hiljade građana.

    Proteste su podržale brojne poznate ličnosti poput Svetlane Bojković, Dragana Bjelogrlića, Milana Marića, Nataše Ninković, dok je bilo onih poput folkera Ace Lukasa i Jelene Karleuše koji su podržali Vučića.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje