Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

N1 i Nova S u Srbiji ponovo emituju program

Preuzmite sliku

Televizije N1 i Nova S, koje su na 24 sata prekinule emitovanje programa u Srbiji, opet su u etru 7. decembra.

Te dve televizije, u vlasništvu United Media, umesto emitovanja sadržaja emitovale su 6. decembra poruku “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija.”

Kako je objavljeno na sajtu N1 gledaoci su imali priliku da vide kako izgleda medijska scena u Srbiji bez, kako se navodi, “slobodnih medija”.

“Na drastičan potez odlučili smo se kako bismo ukazali kakav mrak može da zavlada ako se TV N1 i Nova S ne budu emitovale”, navodi se.

Novinari televizija N1 i Nova S bili su ranije meta različitih napada. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je N1 nazivao “američkom”, a pojedini ministri “CIA televizijom” i omalovažavali su novinare na javnim događajima.

Tokom 2020. godine nevladine organizacije u Srbiji osudile su govor mržnje koji je od pojedinih poslanika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) bio uperen prema televizijama N1 i Nova S.

N1 je upozorio 7. decembra i da je poslednji u nizu poteza u Srbiji koji imaju za cilj pritisak na medije postupanje Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje ne donosi odluku o petoj dozvoli za nacionalno emitovanje, iako su svi primenjivi rokovi prošli.

Olivera Zekić, predsednica REM, ranije je izjavila da rok za dodelu pete frekvencije ne postoji i pozvala se na Zakon o elektronskim medijima.

Sa druge strane, Judita Popović, članica REM-a, ocenila je da je rok od 30 dana definisan oglasom za dodelu frekvencije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,