Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

MUP RH o potrazi za Matejem: Ništa ne ukazuje na nasilje, pregledamo snimke

Preuzmite sliku

Potraga za Matejem Perišem koji je u noći na Silvestrovo nestao u Beogradu ušla je u svoj 13. dan. Nekoliko dana u Beogradu su bili i predstavnici hrvatske policije, kako bi u potrazi pomogli kolegama iz Srbije.

”Protekla dva dana bili smo u Beogradu i razmijenili informacije o potrazi. Srpska policija je poduzela apsolutno sve što je mogla, angažirane su sve snage koje su bile na raspolaganju policiji, a intenzitet potrage nastavlja se i dalje kao i prvog dana. Što se tiče profesionalne razine toga što je srpska policija poduzela, apsolutno je na najvišem nivou”, rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, piše Dnevnik.hr.

Pregledali sav materijal

O susretu s ministrom Aleksandrom Vulinom, naveo je samo riječi hvale. ”Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno.”

”Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjet ćete me da sada ne mogu o detaljima”, rekao je Gerovac.

”Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje da je njegov nestanak bilo kako povezan s posljedicama neke nasilne radnje”, rekao je.

Dodao je kako je srpska policija napravila izniman posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba i do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

”Pregledane su i snimke nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negdje izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba odjevena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji nitko tko može to sigurno tvrditi.”, kazao je.

Snimci se još obrađuju

Gerovac je istaknuo kako mu je jako žao što snimke izlaze u javnost, jer se radi o špekulacijama. Policija je, kaže pregledala sve snimke i teško je još uvijek sve sa sigurnošću utvrditi.

”Postoji sumnja da je ušao u vodu, ali ne i potvrda toga, a snimke se još obrađuju i izoštravaju”, napominje Gerovac.

”Što se tiče konzumacije opijata ne mogu to sa sigurnošću utvrditi, ostavimo to za istragu koja slijedi. Ono što se događalo u Gotiku i sve oko boravka dečkiju u Beogradu, srpska policija je napravila detaljnu analizu svega. Za sada ne postoji rupa u njihovom kretanju koja bi se mogla istražiti, a nije. Da bi se dokazala konzumacija opijata, potrebno je nekome izvaditi krv”, objasnio je Gerovac, koji dodaje da će neprestano surađivati sa srpskom policijom, te da će ukoliko bude potrebno opet razgovarati s njegovim prijateljima i izvesti sve radnje koje mogu, a da mogu pomoći srpskoj policiji.

”Dio te istrage odnosi se i na mobitel, a o detaljima ne mogu, jer se radi o našim taktikama o kojima ne govorimo u javnosti”, kazao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,