Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi rukometaši Burundija koji su nestali u Hrvatskoj pronađeni u drugoj zemlji EU

Preuzmite sliku

Primorsko-goranska policija je 9. augusta zaprimila prijavu o nestanku deset mladića (rođenih 2006. godine) koji su otišli iz riječkog studentskog centra, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održavalo u Rijeci.

Vezano | Policija na nogama: Nestalo deset tinejdžera koji su došli na rukometno prvenstvo u Hrvatsku

Policajci su poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka, piše Index.

Poduzimajući mjere i radnje, Uprava za granicu zaprimila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil. Također je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne ekipe Burundija.

Policija nastavlja intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostali državljani Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiju podnijeli zahtjev za azil, izvijestila je policija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje