Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u štabu Vučićeve stranke, ranije se pohvalio da je obavio glasanje

Preuzmite sliku

Predstavnici Srpske napredne stranke, uključujući i premijerku Srbije Anu Brnabić obratili su se javnosti prvi put nakon zatvaranja biračkih mjesta, a među onima koji su se nalazili u pozadini je i aktuelni ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Naime, dok je Brnabić držala govor u kojem se osvrnula na izborni proces i prve procjene rezultata, u pozadini su se nalazili brojni zvaničnici SNS-a.

Ipak, pored zvaničnika iz Srbije svoje mjesto u “timu” našao je i predsjednik DNS-a i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. S obzirom na to da je Nešić ministar u BiH, njegova fotografija u timu SNS-a svakako da s jednog aspekta može biti sporna.

Inače, Nešić je ranije tokom dana saopćio kako je glasao na izborima u Srbiji. Ipak, Nešić nije rekao u kojem je gradu glasao.

Kada je riječ o obraćanju Ane Brnabić, premijerka Srbije je rekla kako će koalicija SNS-a odnijeti pobjedu.

“Prema 50 posto obrađenih mjesta, želim reći građanima Republike Srbije da naša lista ‘Srbija ne smije da stane’, ima 47,1 posto podrške. Slijedi Srbija protiv nasilja sa 23 posto, potom Socijalistička partija Srbije. SNS će sasvim sigurno sama imati više od 125 mandata”, kazala je Brnabić što je ispraćeno aplauzom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje