Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ministar MUP-a Srbije otkrio: ‘Dankin otac zaustavio je ubice i pitao ih jesu li vidjeli curicu. Rekli su ‘ne‘ i otišli na deponiju‘

Preuzmite sliku

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić objavljuje detalje strašnog raspleta događaja oko dvogodišnje djevojčice Danke Ilić koja je ubijena.

– Majka Ivana Ilić je došla iz Bora u 13.10, djeca su bila u dvorištu. Sin joj je tražio vodu.

Vezano | Monstrum koji je usmrtio nestalu djevojčicu Danku učestvovao u potrazi za njom 

– U ovom slučaju aktiviran je sistem “Pronađi me”. Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku njenog telefona, njeno kretanje, pritom analizirajući sve moguće osobe koje su tu prolazile, rekao je ministar.

– Nazvala je muža u 13.41, a onda u 13.45 policiju koja je na lice mjesta izašla u 13.59 i odmah krenula u potragu, dodao je.

Danka se šetala cestom, majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto. Prema iskazu, osumnjičeni za Dankino ubistvo su bili na radnom zadatku, stigli su u 13.20.

– Udarili su djevojčicu. Osumnjičeni je upravljao autom, a nakon što je udario djevojčicu, njeno tijelo je prebacio u zadnji dio vozila. Osumnjičeni su bili u fiat pandi… U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao jesu li je vidjeli, rekao je da nisu i otišli. Prilikom dolaska na deponiju, S.J. je uzeo dijete i bacio je na deponiju gdje je bilo smeće. Nakon toga su se vratili u firmu.

Gašić je rekao i da su početne informacije morali dobiti od majke.

Kako kaže, ukupno je napravljeno 15 poligrafskih testiranja. Pregledane su i snimke s deset kamera.

Uskoro opširnije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje