Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milanović opet vrijeđa: Džaferović mudžahedinska hostesa iz ‘93. prijeti ratom

Preuzmite sliku

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Imotskom na obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 115. brigade HV Imotski. I to je bila prilika za govor o Bosni i Hercegovini, pa je tako naglasio da bi jedna od najvažnijih tema trenutno trebale biti, kako kaže, prijetnje koje stižu iz BiH.

Upitan o domaćim aktuelnim temama, Milanović je odlučio priču skrenuti na Bosnu i Hercegovinu, naglasivši da su u toj usporedbi puno veći problemi “prijetnje ratom koje stižu preko granice”.

“Preko (granice) prijete ratom u BiH. Prijete ratom. Džaferović, koji je bio mudžahedinska hostesta 93., čovjek je bio u odboru za doček mudžahedina u sigurnosno-bezbjednosnoj jedinici u Zenici, sad prijete on i njegov šef ratom, dronovima. To je za mene veća tema od svega. Pokušavaju tamo zatuć’ hrvatski narod”, izjavio je Milanović medijima.

“Od Plenkovića su napravili budalu, od mene nisu”

Ponovo je komentarisao i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u kontekstu njegove uloge u BiH.

“Čovjek koji sve shvaća osobno. Što su nam donijeli ljudi s kojim razgovara već dvije godine. Ništa. Andrej Plenković gleda kako će napakosititi meni u strahu da ja njemu. Odi malo na ulicu, druži se s cigićima i Romima pa ćeš možda imati bolju frazu od ‘to je smiješno’. Što je smiješno? To što ne poduzimaš ništa? Što se naslikavaš s Džeferovićem. Od Plenkovića su napravili budalu. Od mene nisu napravili budalu”, rekao je Milanović.

Plenković, ponovio je Milanović, griješi i u pristupu Draganu Čoviću.

“Ni Dodik ni Čović mu nisu došli na sastanak. Čovića se stavlja u istu kategoriju rušitelja BiH. Kad god zinu, naprave političku grešku. Taj Čović sjedi pored Plenkovića na otvorenju Pelješkog mosta. I ja bih ga pozvao, ali što bi napravio da ga zaštitiš? Mogli su staviti palmu između. Hrvatska ima moćne instrumente za takve razmjene. Možemo svima koji nam rade iza leđa pokazati srednji prst i reći ‘gubite se'”, rekao je, prenosi N1 gdje možete pogledati i video izjave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,