Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mama oduševila objavom za sina: “Kiksao je sa školom, neće bezveze ležati…”

Preuzmite sliku

Objava jedne mame iz Zagreba oduševila je korisnike Facebooka. Jasmina je odlučila pronaći posao svom sinu koji je, kako kaže, “kiksao s ovom školskom godinom”. Zato je na Facebooku objavila oglas.

“Dragi susjedi, imam (možda), malo neobičnu potražnju… Naime, moj 14-godišnjak je ove školske godine kiksao sa školom generalno plus doza puberteta i inatljivosti ipak je dovela da toga da sam mu obećala naći bilo kakve posliće ili više njih za vrijeme dok je u Zagrebu jer doma neće ležati bezveze, a ja finansirati svakodnevne kafice i željice kao nagradu za ‘loše‘ ocjene”, započela je u simpatičnoj objavi.

“Stoga, ukoliko neko ima ideju ili ponudu, naravno uz blagoslov nas roditelja, dečko sportaš, žilav, može povući kak se veli. Dostupan je do 15.7. i onda od 25.7. do početka nove školske godine”, napisala je pa nabrojala vrste poslova koje bi njen sin mogao raditi – od šetnje pasa, preko pranja automobila, ispomoći na štandovima ili bilo čega vezanog uz sport ili animaciju”.

Jasmina je upitana kako je sin reagovao na njenu objavu.

“Odmah me pitao jel se javila gospođica koja je napisala da će provjeriti za posao na jednom mjestu. Nema on problema s tim, želi raditi, teže mu pada biti u stanu bezveze radi vrućina dok čekamo upis u srednju školu. Svaki dan ode u teretanu i trening hrvanja, ali ima energije za još nešto”, ispričala je simpatična mama, piše Index.

“Ako i ne nađe posao, srećom nije sila tolika, ali barem lekcija, da tako kažem, da se upornost isplati kad-tad. Nije nikad bio odlikaš, nego dijete s puno energije koje sve zanima pa je šteta sputavati zanimanje”, zaključila je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,