Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljekar objavio detalje čovjeka koji se zapalio: Ovako nešto godinama nismo imali

Preuzmite sliku

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen.

“Uprkos promptnoj reakciji Hitne pomoći, uprkos promptno izvedenim hitnim mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je zbog prirode i opsega povreda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja Opeklinskog odjela“, rekao je dr. Vidović.

Vezano | Muškarac koji se zapalio ispred zgrada Vlade i Sabora Hrvatske u teškom stanju 

Ima opekotine četvrtog stepena na gotovo cijelom tijelu. “Ima čak i endo opekotine“, dodao je Vidović.

“Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je danas moguće da spasimo čovjeka”, rekao je dr. Vidović. Radi se o muškarcu koji je 67-godište.

“Često se susrećemo s opekotinama, ovako nešto godinama nismo imali“, rekao je Vidović i pohvalio brzu reakciju Hitne pomoći.

Muškarac trenutno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri ljekara.

“Jako je ozbiljna situacija”, rekao je direktor KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić. Kaže da su se susretali s teškim opekotinama kod vatrogasaca, ali da je situacija jako ozbiljna.

“Zahvaljujem se kolegama koji su bili ovdje i pomogli na Odjelu za opekotine”, rekao je Vagić. “Apsolutno je napravljeno sve da mu se što prije pomogne”, rekao je. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,