Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Likvidaciju vođe škaljaraca organizovalo devet ljudi

Preuzmite sliku

U ubistvu Jovana Vukotića učestvovalo je najmanje devetoro ljudi, najnoviji su detalji o likvidaciji u Turskoj.

Prema najnovijim informacijama, koje su objavili turski mediji, za volanom automobila u kojem je ubijen nije bio Vukotić već vozač E.K.

“Glavni organizator je nadgledao likvidaciju”, tvrdi turski ekspert i analitičar Serkan Jildiz, koji je povodom atentata na neslužbenog vođu škaljaraca objavio tekst na turskom portalu Ocakmedya, u kojem navodi da je u ubistvu Vukotića u naselju Šišli u Istanbulu moralo da učestvuje najmanje devet osoba.

On navodi da iza ovog zločina stoje ozbiljni stručnjaci, koji su iskusni u svom poslu.

“Okidač su povukla dvojica na motoru, ali nema sumnje da postoji još neko ko nadgleda ulicu, pregledava komunikacijski i informacioni sistem, špijunira saobraćaj, danima prati Vukotića i njegove navike. Mora da postoji neko ko je nadgledao i njegov dom i potom nekome podnosio dnevne izvještaje o tome”, naveo je Jildiz.

Dodao je da je najvažnije za ubice bilo da Vukotić ne primijeti da mu prijeti opasnost.

Vukotić je ubijen je 8. septembra dok je bio u automobilu s nevjenčanom suprugom Mašom M. i maloljetnom kćerkom. Ubica na motoru ispalio je u njega pet hitaca, od kojih su ga četiri pogodila.

Prema najnovijim informacijama, za volanom nije bio Vukotić, kako se ranije vjerovalo, već vozač E. K.

Vozač tvrdi da porodicu Vukotića nije poznavao ranije, iako je policija, vodeći se izjavama očevidaca, našla dva mobilna telefona za koje se pretpostavlja da su pripadala ubijenom škaljarcu i za koje se vjeruje da ih je E.K. bacio kako bi ih sakrio.

Taj vozač je, kako je prenio turski portal Halktv.com.tr, u policiji tvrdio da mu se Vukotić predstavio kao Nikola, prenose Novosti.

Govoreći o tome da je Vukotića, njegovu trudnu suprugu i kćerku tada prvi put vozio, E.K. je rekao da su mu kazali da idu u Zorlu centar.

“Dok sam se vozio oko Mečičijekoja u južnom pravcu E5, dvije osobe su pucale u vozilo s motocikla, čiju tablicu nisam vidio. Vidio sam samo muškraca koji je bio pored mene i koji je rekao da se zove Nikola. Vikao je od bola i bio je pogođen. U tom trenutku sam u šoku zaustavio vozilo. Kasnije je osobu na koju je pucano odvezla Hitna pomoć. Odvezli su i suprugu i kćerku”, ispričao je E.K., prenijeli su turski mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,