Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kurti: Barikade su sklonili oni koji su ih i postavili, samo su se džabe umarali

Preuzmite sliku

Uklanjanjem barikada sa Jarinja i Brnjaka na sjeveru Kosova ponovo su otvoreni granični prijelazi, a odluka Srba da se povuku izazvala je mnoštvo reakcija. Između ostalih, oglasio se i premijer Kosova Albin Kurti.

Kurti je izjavio da je bolje što se barikade uklanjaju bez intervencije kosovske policije, a da ih uklanjaju upravo oni koji su ih i postavili.

“U nedjelju smo rekli da je pitanje dana kada će barkade biti uklonjene. Još bolje je što se ovo radi bez intervencije naše policije. Sami su postavili barikade, sami su ih uklonili. Drugim riječima, oni koji su se blokirali – džabe su se umarali”, poručio je Kurti.

Podsjećanja radi, Vučić je prije dva dana posjetio Rašku gdje se sastao sa Srbima sa Kosova i tom pilikom ih zamolio da otpočnu uklanjanje barikada koje su postavili ranije tokom ovog mjeseca kada je uhapšen bivši policajac Dejan Pantić.

Vučić je tada rekao da su dobili čvrste garancije od SAD-a i EU da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni te da se može krenuti sa akcijom povlačenja sa graničnih prijelaza. Danas su uklonjene sve barikade koje su na Jarinju i Brnjaku stajale tri sedmice – koliko je i trajao protest.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,