Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kurir objasnio kako su se noževi pojavili kao poklon uz novine

Preuzmite sliku

“Kurir” je odgovorio na kritike na društvenim mrežama što je u utorak uz pojedine primjerke tog tabloida dijeljen kuhinjski nož.

„Kurir“ je na svom sajtu naveo da je opšte poznato da svojim čitaocima s vremena na vrijeme dijeli tzv. poklone iznenađenja, te da je svako ko je u utorak kupio primjerak tog tabloida „dobio neki od 26 različitih poklona, a među više od trideset hiljada proizvoda, pretežno kuhinjskog pribora, našlo se i pedesetak kuhinjskih nožića“.

Miks artikala koji su plasirani, a među kojima su bili npr. i šrafciger, ljuštilica, pepeljara, štapići za uši, otvarač za flaše, rende, ašov, kako se navodi na sajtu „Kurira“, pripremljen je još prije prvomajskih praznika od strane poslovnih kooperanata jer se, zbog velike količine proizvoda i kratkih rokova za pakovanje, ovakve akcije pripremaju dosta unaprijed.

„U tom miksu našla se i mala količina kuhinjskih nožića“, navode iz „Kurira“ uz ocjenu da je neko zlonamjeran iskoristo situaciju da napravi kampanju tvrdeći da je Kurirov „poklon iznenađenja“ bio nož, čime je uznemiren jedan dio javnosti.

„Posljednje što bismo željeli je dodatno uznemiravanje građana u ovako teškom trenutku, a tome u prilog govori i činjenica da Kurir o tragičnim događajima koji su potresli Srbiju izvještava sa dužnom pažnjom“, poručuje se na sajtu „Kurira“.

Na svom sajtu su i najavili poklon “Ne propustite danas sjajan poklon u Kuriru! Uz dnevno izdanje novina, čeka vas poklon nož s futrolom”, također napominjući da zbog carinskih formalnosti nisu u mogućnosti plasirati poklon na teritoriju Republike Srpske.

Podsjetimo, zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić izjavila je jučer za portal N1 da to što se među poklonima uz „Kurir“ našao i nož, pokazuje da „ti mediji ništa ne razmišljaju“.

„Oni su nesposobni da shvate zašto to nije dobro. I tu je naš problem, što ono što se zove novinarska pažnja, i prilikom obrade teme i prilikom ponašanja medija u ovakvim situacijama, to ne postoji“, rekla je Mališić.

Srbiju su prošle sedmice potresla dva masovna ubistva u samo dva dana. U srijedu, 3. maja, je K.K. (13), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, vatrenim oružjem usmrtio osmero đaka i školskog čuvara, a ranio još sedam osoba.

Narednog dana je U.B. (21) najprije pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Usmrtio je osam osoba, a ranio 14.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, poslije toga, skoro „potpuno razoružavanje Srbije“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje