Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kupila pileći file na tržnici, iznenadila se kad je vidjela šta je unutra

Preuzmite sliku

Jedna građanka objavila je na društvenim mrežama šta je doživjela nakon kupovine piletine na Ribljoj pijaci u Novom Sadu u Srbiji.

Na društvenim mrežama objavila je fotografiju pilećeg filea koje je njena kćer kupila na Ribljoj pijaci kod prodavača kod kojeg uvijek kupuje. No, kad je rasjekla komad mesa iznenadila se onim što je vidjela unutra.

“Kćer kupila pile danas na Ribljoj pijaci kod registrovanog prodavača, gdje uvijek kupuje. Da ga isječe, kad. Zna li neko šta je ovo?! Šta nam ovo rade ljudi moji?!”, napisala je ona na Twitteru uz priloženu fotografiju koja je izazvala reakcije brojnih korisnika.

Na prvi pogled izgleda kao da je u pitanju nekakvo punjenje filea, međutim, jedan korisnik društvenih mreža objasnio je da u pitanju bolest zelenih mišića zbog prebrzog tovljenja.

Dodao je da je meso neispravno jer je u pitanju infekcija i da ga se treba obavezno vratiti i prijaviti inspekciji, piše Nova.rs.

Drugi su napomenuli da ovakvo stanje mesa može nastati i kada se meso više puta odmrzava i zamrzava.

“Ako je pileće bijelo meso iznutra zelene boje, to ukazuje na prisutnost bakterije Pseudomonas fluorescens u mesu. Ova bakterija može se pojaviti kada se meso dugo skladišti na temperaturama između 4°C i 10°C, ili ako se meso ne skladišti na dovoljno niskim temperaturama…”, napisao je jedan pratitelj u komentarima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje