Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kruzer na Jadranu u velikim problemima s vjetrom: “Užas, samo da se ne prevrne…”

Preuzmite sliku

Video snimak kruzera koji nagnut plovi unutar Bokokotorskog zaliva u Jadranskom moru, šokirao je korisnike društvenih mreža.

Zbog najavljenog nevremena u Crnoj Gori danas je na snazi narandžasti meteoalarm, zbog čega se pored obilne kiše i jakih pljuskova, očekuje i olujni južni vjetrovi. A jeziv snimak iz Bokokotorskog zaliva na Instagram stranici “montenegrin.beauty” pokazuje da je vjetar, sudeći udarima vjetra po boku broda i te kako snažan.

“Ovo je Južni vjetar! Šalu na stranu, najavljeni su jaki udari južnog vjetra, a možete vidjeti i kako to izgleda na djelu”, stoji u opisu videa na pomenutoj Instagram stranici.


Kako se vidi na snimku, ogroman putnički brod se uslijed jakog vjetra nagnuo na lijevi bok i bio je prinuđen da tako plovi duže vrijeme. U jednom trenutku međutim, uspio je malo da se ispravi, ali zbog vjetra koji nije odustajao i dalje je nije uspijevao u potpunosti da se vrati u normalni položaj.

“Užas, samo da se ne prevrne”, “Baš se čudim da ovi brodovi ulaze u Kotor i na Jadransko more kad se zna da je loše vrijeme ili dolazi loše vrijeme”, “Naravno da su putnici platili i planirali da putuju da vide Crnu Goru ali zašto da se rizikuju životi naroda i da se slome ovi brodovi? Niko ne pobjeđuje protiv oluje ili prirode”, “Aman više, ne dovodite brodove i ljude u opasnost”, bili su samo neki od komentara ispod ovog videa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,