Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krijumčarenje u Srbiji: Mobiteli u pogrebnim kolima, migranti u boksu za alat

Preuzmite sliku

Carinici Srbije su na nekoliko graničnih prelaza tokom praznika otkrili brojne bizarne prekršaje, među kojima se izdvajaju mobilni telefoni krijumčareni u vozilu za prevoz pokojnika, migranti zakačeni ispod kamionske šasije i sklupčani u boksu za alat, kao i devize sakrivene u torbici za “prvu pomoć”.

Novi mobilni telefoni su otkriveni u subotu, 1. maja, na prelazu Horgoš, kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojeno kombi vozilo za prevoz pokojnika, zaječarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica srpskih državljana.

  • Nakon detaljnog pregleda, ispod platforme predviđene za smještaj kovčega sa posmrtnim ostacima, nalazio se kofer sa ličnim stvarima, ali i dvije kartonske kutije, sa ukupno 20 novih mobilnih telefona “Huawei”, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

  • Na istom prelazu u utorak, 4. maja, carinici su nakon detaljnog pregleda skenerom jednog makedonskog kamiona sa tekstilnim proizvodima otkrili u prostoru polušasije prikolice, dvojicu migranata, koji su bili “zakačeni” sa donje strane tovarnog dijela kamiona.

    Carinici su na prelazu Preševu nekoliko dana ranije, prilikom pregleda kamiona sa robom iz Grčke za EU, u jednom od paletarnika na kamionskoj prikolici za odlaganje alata, pronašli trojicu sklupčanih mladića iz Bangladeša.

    Na prelazu Gradina carinici su u nedjelju, 2. maja, u jednom “golfu” njemačkih registarskih oznaka kojim su putovala dvojica turskih državljana, na klupi iza zadnjih sjedišta pronašli torbicu za prvu pomoć sa 45.000 neprijavljenih eura.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,