Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koalicija “Srbija protiv nasilja” o ishodu izbora: Svi su izgledi da ćemo osvojiti Beograd

Preuzmite sliku

Tokom obraćanja u 20.10 sati predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” rečeno je da vjeruju u izbornu pobjedu u glavnom gradu Srbije.

Peđa Mitrović iz Srbije protiv nasilja, saopštio je da je kroz sistem za prijavu neregularnosti procesuirano više od 450 kršenja izbornih prava.

“Osim toga, svi su izgledi da će „Srbija protiv nasilja“ ostvariti pobjedu u Beogradu. Pozivamo sve građane da stprljivo sačekaju svoj red iako su biračka mjesta zatvorena“, rekao je on i dodao da je izlaznost na mjestima gdje je opozicija prošle godine odnijela pobjedu porasla u ovim izbornom procesu.

Takođe, na mjestima tamo gdje je prošle godine SNS odnioo pobjedu, izlaznost je manja u poređenju sa prošlogodišnjim izborima, rekao je on.

Rečeno je i da je “Beogradska arena danas bila sabirni centar fantomskih glasača” i da cijeli dan dobijaju prijave o paralelnim biračkim spiskovima, a to je osnov za obaranje izbora na tim mjestima.

Mitrović je rekao da su ovi izbori sa najviše nepravilnosti, te da je sama premijerka Ana Brnabić potvrdila da je Štark Arena, „sabirni centar“ za SNS birače.

Osvrnuo se na glasanje dijaspore, i napomenuo da je, između ostalog, u Londonu 315 glasova otišlo SPN, a 18 SNS-u, te da su birači u rasejanju generalno većinski glasali za demokratske snage.

Prvi na listi koalicije „Srbija protiv nasilja“ na parlamentarnim izborima Radomir Lazović rekao je da se nada da će volja građana biti jača od svih malverzacija i da će pobijediti Srbija protiv nasilja, kao i da će sve krenuti u boljem pravcu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje