Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kad pomislimo da smo sve vidjeli: Vozio se električnim romobilom s kartonskom kutijom na glavi

Preuzmite sliku

Romobili su noćas ponovo oduševili, stoji u opisu objave na Facebook stranici Saobraćajne zgode i nezgode. U noćnoj vožnji uživaju dvojica romobilista, od kojih samo jedan razmišlja izvan kutije…

Nakon što je od 30. jula na snazi novi Zakon o sigurnosti saobraćaja na cestama u Hrvatskoj, koji između ostalog propisuje da svi vozači električnih romobila moraju nositi kacigu, vozač u videu koji je objavila Facebook stranica Saobraćajne zgode i nezgode, definitivno je shvatio poruku, piše 24sata.hr..

Iz snimka za koji se pretpostavlja da je nastala u sinoćnjim satima negdje u Hrvatskoj vide se dva vozača el. romobila, od kojih prvi tokom vožnje na glavi ima kutiju duž cijelog tijela.

Na temelju prikazanog nije jasno ima li vozač na prednjoj strani izrezanu rupu kroz koju može gledati kuda vozi, ili je vozač iza njega (bez kacige i zaštitne kartonske opreme) taj koji mu služi kao ‘navigacija’.

Čini se da cijela stvar djeluje kao oklada, koja premda izgleda komično, može ozbiljno ugroziti prolaznike.

Kazna za vožnju bez kacige 300 kuna (oko 78 KM)

U svakom slučaju, čovjek nije htio rizikovati kaznu od 300 kuna zbog nenošenja kacige, pa je sebi nabavio čitavu opremu, koja opet nije ‘važeća’, zbog čega bi mogao platiti i više od 300 kuna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,