Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jako nevrijeme zahvatilo Hrvatsku: Tuča, auti zapeli u vodi, grom izazvao požar…

Preuzmite sliku

Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske. Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme, što znači da je ovo vrijeme potencijalno opasno.

Prolom oblaka dogodio se iznad Zagorja. Posebno je jako padalo na području Zaboka, gdje je jedna cijela ulica pod vodom, piše Zagorje international.

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegdje i tučom te vjetrom protutnjalo je poslijepodne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput Krnjaka zabilježena je tuča, a negdje i jak vjetar.

Tako je vjetar slomio grane na drveću u centru Karlovca. Karlovačke ulice pune su vode. Podrumi u dijelovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušatelji Radio Mrežnica.


KaPortal javlja da su velike količine oborina u malo vremena prouzročile bujice na brojnim saobraćajnicama na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište. Na Borlinu je došlo do udara groma u kuću i izbio je požar.

Gradom odjekuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su zapeli u vodi, tuča je padala u više dijelova grada.

Dubovac i Borlin nemaju struje, a za pretpostaviti je da su isključeni iz mreže radi požara objekta koji se zapalio uslijed udara groma. Na terenu su vatrogasci i gase požar. Na neboderu na Rakovcu vjetar odnio dio krova koji je još u izradi. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,