Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca “Okrenuo se prema meni i krenuo da nišani puškom”

Preuzmite sliku

Mjesec dana je prošlo od stravičnog masakra u selima Malo Orašje i Dubona, kod Mladenovca, kada je Uroš B. hicima iz automatske puške usmrtio osam, a ranio 14 osoba.

Kobnog 4. maja, T. S. je uspjela da se spasi od pomahnitalog ubice, u čijem je krvavom pohodu stradao njen brat.

Sestra ubijenog mladića Nemanje S. bila je svjedok krvavog pira u Duboni.

– Bila sam u Orašju prije pucnjave, odatle sam otišla sa dvije drugarice do Dubone, gdje se desila pucnjava. One su izašle i zadržale se nekih 10-15 minuta – počinje priču T. S., koja je uspjela da pobjegne od napadača iz Mladenovca.

Ona opisuje trenutak kada se Uroš B. pojavio s puškom u ruci.

– On se pojavio niotkuda, istrčao je iz kola i rekao svima koji su bili ispred škole da legnu dolje, ali ga niko nije shvatio ozbiljno. Tada je počeo da puca po njima i vidjela sam ih kako padaju na zemlju. Tek sam tada shvatila da je situacija ozbiljna – kaže ova hrabra djevojka.

Ona ističe da je Uroš B. bio parkiran nekoliko metara iza nje, a da je ona čekala drugarice da završe i da krenu nazad.

– Nosio je nešto nalik pušci u rukama, nisam vidjela tačno šta. Tada se okrenuo prema meni i krenuo da nišani pušku prema meni. Počela sam da bježim, ne znam ni sama kuda, zatvorila sam se u neku staru kućicu i pozvala policiju – ispričala je.

Tada je počela drama koja je trajala 40 minuta.

– Pozvala sam policiju i žena je počela da priča sa mnom. Pokušavala je da me smiri, pitala me je razna pitanja, ali ja sam počela već da se plašim da će me čuti i da će doći da me ubije. Zaćutala sam tada, a ta žena me zamolila da dišem malo glasnije da bi znala da sam živa. Tek poslije 30-40 minuta začula sam prve sirene i onda su mi rekli da mogu da izađem – završila je potresena djevojka, piše Nova.

Uroš B. je na saslušanju ispričao da je kobne večeri htio da zaplaši stanovništvo.

Njemu je u petak produžen pritvor za još 30 dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje