Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Incident u Opatiji: Srbin išarao automobil kosovskih registracija

Preuzmite sliku

Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, napisala je Ermina Lekaj Prljaskaj.

Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, Ermina Lekaj Prljaskaj reagovala je na incident koji se navodno dogodio u Opatiji.

Kako je objavila Lekaj Prljaskaj, navodno je pripadnih srpske zajednice ispisao automobil kosovskih registarskih oznaka riječima poput ”Kosovo je Srbija”, a sve je to objavljeno na društvenim mrežama.

”Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u toku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu. Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti od strane nekolicine građana, šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj. Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se sire je mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu”, napisala je Ermina Lekaj Prljaskaj na svom Facebook profilu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,