Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Zbog ubistva novorođenčeta pronađenog u bunaru uhapšena 20-godišnjakinja

Preuzmite sliku

Zbog ubistva novorođenčeta čije je tijelo nađeno 4. augusta u seoskom bunaru kod Perušića, Republika Hrvatska uhapšena je 20-godišnjakinja koja je pod sumnjom za teško ubistvo završila u policijskom pritvoru.

Ličko-senjska policija izvijestila je u četvrtak da je dovršila opsežno i složeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila krivično djelo teškog ubistva.

Nakon hapšenja predana je pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podnijeta krivična prijava nadležnom tužilaštvi, prenosi Hina.

U policiji ističu da imajući u vidu zaštitu i dobrobit porodice nisu u mogućnosti iznositi više detalja provedenih iz kriminalističkog istraživanja.

Portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo novorođenčeta nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode.

Pronašao ga je stočar kada je došao uzeti vode iz bunara da bi napojio stoku. Novorođenče je nađeno u gotovo pustom naselju pa se pretpostavljalo da je tamo dovezeno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje