Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Ubili pedesetosmogodišnjaka pa podijelili 400.000 eura

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija razriješila je ubistvo pedesetosmogodišnjaka čiji je nestanak prijavljen 2022. godine za koje su osumnjičeni Nijemac (57) koji živi u Hrvatskoj i žena (61) kako bi prikrili prodaju nekretnine oštećenog i zadržali protivpravnu imovinsku korist od 400.000 eura koju su međusobno podijelili.

Iz zagrebačke policije saopšteno je da je šezdesetjednogodišnjakinja osumnjičena da je, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe i za osumnjičenog pedesetsedmogodišnjaka, falsifikovala isprave na osnovu kojih je, kao punomoćnik prodavaoca oštećenog prodala poslovni prostor u Dubrovniku za 400.000 eura.

Sumnja se da su potom Nijemac i šezdesetjednogodišnjakinja namamili oštećenog u unajmljeni stan gdje su ga usmrtili kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Nakon kriminalističke istrage policajci su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je krivična prijava podnesena Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,