Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Svećenik blagoslovio novi uređaj bolnici

Preuzmite sliku

Direktor koprivničke Opće bolnice Mato Devčić rekao je jučer na predstavljanju novog uređaja za mamografiju s tomosintezom, vrijednog više od 185 hiljada eura, čiju je kupovinu u cijelosti finansiralo Ministarstvo zdravstva, da više nama liste čekanja za tu vrstu pregleda.

Na predstavljanju je bio i bolnički dušebrižnik, svećenik Davor Šumandl, te je blagoslovio novi uređaj.

Do jučer se na mamografiju čekalo do sedam dana, a “nakon što je kupljen novi dijagnostički uređaj, lista čekanja potpuno se ukida”, rekao je Devčić.

“Stari uređaj, koji smo zamijenili, punih 11 godina ispunjavao je zadaću snimanja te je tako upotpunjavao zdravstvenu uslugu u Općoj bolnici Koprivnica. Godišnje se u našoj ustanovi obavi 3000 mamografskih snimanja, od kojih se dio odnosi na provođenje Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja raka dojke, a dio na pacijentice indicirane za snimanja po specijalistima u ustanovi”, istaknuo je Devčić, prenosi Index.hr.

  • Župan Darko Koren rekao je kako je stari uređaj zamijenjen novim točno u pet do 12.

    “Uloga županije jest u tome da ulažemo u obnovu zdravstvenih objekata, nabavu opreme, ali i u stručni kadar. Da bismo u našoj županiji zadržali, odnosno privukli liječnike, sufinanciramo im kamate na stambene kredite”, istaknuo je Koren i dodao da je nedostatak stručnoga liječničkog kadra najveći problem s kojim se susreću zdravstvene ustanove.

    Državni sekretar u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić istaknuo je važnost nabave mamografa u Koprivnici u kontekstu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,