Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Popio gutljaj mineralne vode i skoro umro!

Preuzmite sliku

Želja mu je da priča dobije sudski epilog jer, kako kaže, nije normalno da neko zamalo umre zbog gutljaja mineralne vode u restoranu.

Jedan obrok u riječkom restoranu promijenio je živote 41-godišnjaka iz Pule i njegove i supruge. Nakon prvog gutljaja mineralne vode bilo je jasno da nešto nije u redu, a sada, nekoliko mjeseci kasnije, Stanko Laković izgubio je 20 kilograma te redovno mora u bolnicu na širenje jednjaka kako bi mogao išta pojesti.

“Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van” ispričao je Stanko za Dnevnik RTL-a. Radnici restorana odmah su pozvali Hitnu pomoć, a nakon što je odstranjena sumnja na alergiju, shvatili su da je muškarac popio neku kiselinu. Nekoliko kapi koje nije uspio ispljunuti spalilo mu je jednjak, a da je popio više, ne bi preživio.

Nije poznato kako je opasna kemikalija završila na njihovom stolu, a možda se to neće niti otkriti, jer u restoranu su Stankovoj supruzi odbili dati bocu i čašu iz koje je pio, a na računu koji su joj izdali nije bilo spomena pića, već je navedeno samo jelo koje su naručili. “Supruga je zvala policiju, policija nije htjela izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne nemaju šta izlaziti” otkrio je.

Vlasnik restorana potvrdio je za RTL da je par iz Pule naručio dvije mineralne vode s okusom, no nije znao reći zašto nisu prikazane na računu. Stanko je od incidenta u maju smršao 20 kilograma, a u bolnicu i dalje ide jednom u tri sedmice na širenje jednjaka – kada više ne može gutati niti juhe i pudinge.

Poziva sve koji čuju njegovu priču na pojačan oprez, da prvo pomirišu pa ‘licnu’ minimalnu količinu pića, a tek nakon toga krenu piti. Želja mu je da priča dobije sudski epilog jer, kako kaže, nije normalno da netko umalo umre zbog gutljaja mineralne vode u restoranu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje