Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Mladić pretučen na školskom igralištu, nasilnici ga pitali za koga navija, da li je kršten, zašto ima dugu kosu…

Preuzmite sliku

Ispovijest oca dječaka pretučenog ispred osnovne škole u Dugom Selu uznemirila je javnost. Mario Kociper objavio je da su tri huligana napala njegovog sina ispred škole, udarila ga šakom u glavu, a nakon toga cipelarila.

Leon (15), žrtva vršnjačkog nasilja, događaj je prepričao za HRT.

“Mi smo se družili, ničim izazvani prišli su nam počinitelji, prvo su nas zadirkivali i postavljali čudna pitanja poput ‘Jesmo li kršteni?’, ‘Za koga navijamo?’ i ‘Zašto imam dugu kosu?’“, rekao je Leon.

“Udarili su me kad sam počeo zvati policiju”

Leon se nastavio družiti s prijateljima, no napadači nisu odustajali. Jedan od počinitelja im je prišao i zatražio cigaretu te zaprijetio da će Leon i prijatelji dobiti batina.

“Ja sam pitao je li to prijetnja i ako jest da ću nazvati policiju. Nakon toga je došao maskirani napadač. Kad sam počeo upisivati broj policije, on mi je pokušao oteti mobitel. Nisam mu dopustio i nakon toga sam primio udarac”, kaže Leon.

Njegova djevojka i prijateljica, srećom, nisu povrijeđene. Leon je zadobio povrede oka i vilice.

“Za oko nije teška, nisam trebao šivanje. Vilica mi je puknula na dva dijela”, rekao je Leon.

Slučaj je prijavljen policiji, a kako je rekao, ” policija već ima ideju ko bi mogao biti počinitelj”.

Otac: Bio sam u nevjerici i šoku

“Bio sam u nevjerici i šoku. Prva pomisao je bila da me zeza, ali kad sam shvatio da je ozbiljno – noge su mi se odsjekle”, govori Mario Kociper, Leonov otac.

Odveo je sina na Hitnu.

“Onda mi je bilo lakše jer sam vidio da je sve manje-više u redu. Bio je pokretan, ali krvav i natečen. Nije mi bilo lako”, kaže Leonov otac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje