Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Bolničarka i sestra pacijentima u teškom zdravstvenom stanju krale novčanike, kartice, nakit i mobitele

Preuzmite sliku

Sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor dvjema zaposlenicama KB Dubrava, Dubravki L. (45) i Mariji K. (51), osumnjičenima da su pacijentima u osobito teškom zdravstvenom stanju krale novčanike, kartice, nakit i mobitele.

Osumnjičenoj medicinskoj sestri Dubravki L. i bolničarki Mariji K. je pritvor određen zbog opasnosti od kaznenog djela, saopćilo je tužilaštvo navodeći samo dob osumnjičenica.

Tužilaštvo je izvijestilo kako se Dubravka L. sumnjiči da je od 16. novembra 2020. pa sve do 19. februara od više pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava uzimala novac, bankovne kartice i druge vrijednije predmete čime ih je oštetila za nešto više od 26.000 kuna.

Policija je precizirala kako je Dubravka L. okrala četvero pacijenata u teškom zdravstvenom stanju te da je dio ukradenog nakita prodala u poslovnicama za otkup zlata i potrošila novac.

Bolničarka Marija K. je osumnjičena da je od 14. novembra 2020. pa sve do 15. januara od pacijenta uzela novčanik u kojem su bile bankovne kartice s kojima je u više navrata na bankomatima podignula više od 10.300 kuna. Mariju K. se tereti za pet krivičnih djela računalne prijevare od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene.

Mediji pišu kako je Marija K. pomoću ukradene kartice, između ostalog, kupila par čizama u Sesvetama te da je krađu uočio Zoran M., sin u međuvremenu preminulog pacijenta Ljubomira M., a koji je slučaj prijavio policiji, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje