Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Horor u Beogradu: Sin godinama lagao komšije da mu je otac u domu, kosti otkrili radnici koji su kopali temelj

Preuzmite sliku

U naselju Zemun, u Ulici Tošin bunar, pronađene su ljudske kosti dok su radnici kopali temelj za kuću. Kako javlja nezvanično Nova, sumnja se da je u pitanju B. D. (79) koji je nestao prije osam godina.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je muškarac preminuo prirodnom smrću, a da ga je sin D. D. (53) prije više od osam godina zakopao kako bi mogao da dobija penziju.

Komšije koje stanuju u Ulici Tošin bunar u šoku su zbog svega što se dogodilo.

„Čula sam da je otišao u starački dom, on je bio izuzetan čovjek. Za sina sam znala iz priče, nije živio ovdje. Ja sam ga vidjela svega nekoliko puta“, kaže komšinica za portal Nova.rs.

 • Ističe da Branislava nije vidjela godinama.

  „Osam godina ga nisam vidjela. Kada su me pitali, rekla sam ‘Pet-šest, čovjek otišao u dom“. Sina sam mu dva puta vidjela, prije toga i jednom poslije toga. Pitala sam ga za oca, rekao je da je u domu. Rekla sam da bih voljela da ga vidim, sin je odgovorio da je senilan, da ne prepoznaje ljude“, kaže komšinica i dodaje:

  „Bilo mi je čudno da je komšija otišao u dom, a nije se sa mnom pozdravio“.

 • Zemlja se izbacivala kroz prozor

  Osam godina nakon što je B. D. nestao iz kuće u kojoj je živio, pronađeni su ostaci njegovog tijela.

  O tome svjedoče i scene sa mjesta pronalaska tijela. D. D. tijelo oca nije zakopao u dvorištu, već u kući. Kako je rekla komšinica, policija je cijelo jutro bila u kući. U jednom momentu su izbacivali zemlju kroz prozor, da bi, naposljetku, iznijeli ostatke tijela iz kuće i zapečatili vrata. Niko nije želio da joj kaže šta se događa, prenosi Telegraf.rs.

  Podignut podni linoleum

  Na mjestu događaja vidi se upravo to. Ispod malog, nisko postavljenog prozora je gomila zemlje. U unutrašnjosti kuće vidi se nekoliko ormara, sobni bicikl i podignut podni linoleum ispod kojeg je u podu iskopana rupa, u kojoj je D. D. zakopao oca.

  Mjesto na kojem je zakopano tijelo otkriveno je tako što je D. D, u pratnji dva branioca, došao u prostorije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i ispričao šta je uradio. Rekao je da je oca sahranio u unutrašnjosti kuće tokom 2016. godine i da je to uradio sam, ističući da je njegov otac umro prirodnom smrću, a da smrt oca nikom nije prijavio kako bi nastavio da podiže njegovu penziju, za šta je odranije imao ovlaštenje.

  On je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, te je na taj način policija došla do kuće i tačnog mjesta u njoj na kojem je čovjek bio zakopan.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,