Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hladna glava i veliko srce: Taksista spasio život djevojci koja je htjela da skoči s mosta

Preuzmite sliku

U noći između subote i nedelje, novosadski taksista Draško Knežević spasio je djevojku da skoči sa Mosta slobode. Ovo je priča o tome kako je jedan lijep gest, pa i cigareta koja odnosi živote – u ovom nesvakidašnjem slučaju, paradoksalno, jedan i spasila.

Bila je to, mislio je taksista Draško Knežević, još jedna obična noćna smjena. Do trenutka kada mu je, na putu do naredne adrese – nešto privuklo pažnju.

„Odjednom, na Mostu sloboda, vidi se jedna crna silueta. Stranka i ja prolazimo, vidim da je neka osoba prekoračila, preko mosta, preko ograde. Pitao sam stranku da li je i ona to vidjela, možda mi se učinilo, stranka kaže jeste“, priča Knežević za N1.

Na ogradi mosta stajala je djevojka i bilo mu je jasno da nema mnogo vremena. Prvi instinkt bio mu je, kaže, da pruži pomoć – kako god može. Automobil je zaustavio na sred mosta i obratio se djevojci.

„Ona je govorila ‘Idite, idite odavde’, pošto je bio prozor otvoren, osoba koja je sjedila sa nama kaže – odvešćemo Vas kući, kažem i ja, odvešću Vas. Ona je ponavljala ‘idite’ i onda sam ja otvorio vrata i rekao – ‘ja ne idem odavde'“, nastavio je.

Započeti razgovor nije bilo lako – ali pakla cigareta poslužila je kao povod.

„Zamolio sam je da dođe, da zapalimo zajedno – rekao sam joj da ne mogu u kolima da pušim… Ja ni jednog momenta nisam pitao šta ona radi na ogradi, što je prešla – pravio sam se kao da je u blizini ograde, ali da nije. Rekao sam, ja sam stariji čika, ne mogu da prelazim preko ograde, da dođe ona do kola da zapalim“, dodao je Knežević.

Minuti do dolaska policije trajali su kao vječnost. Pomoć je ubrzo došla – a olakšanje je stiglo tek kasnije.

„Tek mi je bilo olakšanje onog momenta kad sam ostavio stranku u Kamenici, stao sam sa kolima – a meni su noge otkazale“, rekao je.

N1: Vi ste meni rekli da niste ostali u kontaktu sa devojkom – ali da biste voleli nešto da joj poručite, ukoliko gleda ovo.

„Nažalost, nismo ostali u kontaktu. Želim joj što prije da ozdravi, da se vrati u normalu. Svi mi imamo slabosti, svi mi imamo problema, ali moramo ići dalje“, poručio je čovjek.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje