Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Makarske: Pogrešno sam interpretiran, turisti iz BiH su cijenjeni i dobrodošli

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović komentirao je pisanje medija da on za problem onečišćenja tog grada ne krivi gradske komunalne službe, već turiste iz BiH.

Paunović je komentirao kako nekultura i nepoštovanje reda nemaju nacionalni predznak.

“Žao mi je što je moja izjava o čišćenju grada i neredu koji ostaje iza pojedinaca pogrešno interpretirana. Drago mi je da brojke pokazuju kako naši prvi susjedi i dragi gosti iz BiH ne padaju pod utjecaj površnih tekstova izvađenih iz konteksta. Kao i uvijek do sada, posebno u korona uslovima kada su spašavali sezonu, turisti iz Bosne i Hercegovine u velikom broju ljetuju u našem gradu, jer znaju da su ovdje dobrodošli i cijenjenji gosti”, istakao je Paunović.

Vezano | Gradonačelnik Makarske: Smeće ostavljaju ljudi iz BiH, a od njih zarade nema 

Gradonačelnik Makarske naglašava kako su komunalni red, prenapregnuta infrastruktura i čistoća, teme koje se tiču svih građana i gostiju, bez obzira na to odakle oni dolaze.

“Svi moramo preuzeti svoj dio odgovornosti za red u zajednici, a na nama kao Gradu je da omogućimo što jednostavnije i lakše djelovanje svih faktora koji su u službi građanima i turistima”, zaključio je Paunović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje