Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Građani Novog Pazara o izborima: Bez velikih očekivanja

Preuzmite sliku

Na parlamentarnim i lokalnim izborima u Novom Pazaru do 16 sati glasalo je 43 posto upisanih birača. Novopazarci biraju predstavnike za republički parlament, ali i 47 odbornika za Skupštinu grada na period od četiri godine.

Građani Novog Pazara koji su iskoristili građansko pravo, a sa kojima smo razgovarali u blizini jednog od biračkih mjesta, različito gledaju na period nakon proglašenja izbornih rezultata.

“Ja prvi put izlazim na izbore i dosta sam uzbuđena. Nadam se da će sve proteći kako treba i da će nakon ovih izbora sve biti bolje”, kaže Novopazarka Mina Jovičić.

“Apsolutno ništa ne očekujem od ovih izbora”, bio je kratak Novopazarac Semir Hoćanin.

“Kolika god bila moja očekivanja pred svake izbore, partija koju odaberem me pozitivno iznenadi i nadmaši sve moje želje i očekivanja”, rekla je za AA Novopazarka Anida Nezirović.

“Ni od ovih izbora ne očekujem ništa značajno, hoću da poručim ljudima da svakako iskoriste svoje pravo koje im je garantovano, da izađu na ove izbore i podrže onu stranku za koju misle da zaslužuje njihov glas”, rekla je Novopazarka Nerma Zekić.

Novopazarci za novi skupštinski saziv u tom gradu u Sandžaku biraju između četiri liste. Prema informacijama iz Gradske izborne komisije, izborni proces na teritoriji Novog Pazara protiče mirno i bez zabilježenih većih nepravilnosti.

Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme, a glasanje traje do do 20 sati.

U sandžačkim opštinama je, prema informacijama Opštinskih izbornih komisija do 16 sati glasalo preko 40 odsto od ukupnog broja upisanih birača. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje