Petak, 21. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotografije koje su rastužile mnoge: Životinje u poplavama koje su pogodile Sloveniju

Preuzmite sliku

Internet su preplavile objave o izgubljenim životinjama, pronađenim i onima koje izgubljene lutaju ulicama. Njihove fotografije na Facebook stranici humanitarnog udruženja Humanitarček su rastužile mnoge

Sloveniju su ovih dana pogodile velike poplave. Stanje se trenutno smiruje, ali mnoge rijeke u centralnom, sjevernom i istočnom dijelu zemlje još uvijek poplavljuju. Osim što je uslijed poplava nastala materijalna šteta i poginulo najmanje troje ljudi, stradale su i životinje.

Internet su preplavile objave o izgubljenim životinjama, pronađenim i onima koje izgubljene lutaju ulicama. Njihove fotografije na Facebook stranici humanitarne udruge Humanitarček su rastužile mnoge. U komentarima ispod objava javili su se brojni ljudi koji su nesretnim životinjama nudili smještaj dok se njihove porodice ne snađu.

Ljubljansko sklonište tim je povodom objavilo savjete za postupanje s kućnim ljubimcima u ekstremnim slučajevima kao što su poplave. Napominju kako je kuće ljubimce tokom ove situacije potrebno zadržavati u kući, posebno noću.

Ističu i da ljubimcima treba staviti hranu i sve što trebaju na lako dostupno mjesto. Ako neko pronađe izgubljenu životinju, navode, treba je obuzdati i smjestiti na sigurno. Portal 24.ur navodi da je gubitak životinje potrebno prijaviti Skloništu Ljubljana koje će im potom javiti je li životinja pronađena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,