Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

EULEX rasporedio specializovan tim na sjeveru Kosova

Preuzmite sliku

Specijalizovani tim u sastavu od šest policijskih savjetnika raspoređen je na sjeveru Kosova, kako bi ojačao postojeće kapacitete Misije EULEX, prenosi Anadolu.

Specijalni tim EULEX-a, kako je saopšteno, savjetovaće Policiju Kosova kako da bolje sprovodi redovne policijske aktivnosti u sprečavanju i borbi protiv kriminala i pružanju bezbjednosti, dok će istovremeno nadgledati poštovanje obaveza u vezi sa ljudskim pravima, kako bi služila zajednicama koje štiti i povećala povjerenje stanovništva kroz rad policije usredsređen na zajednicu.

Specijalni tim EULEX-a biće raspoređen na dva mjeseca, sa mogućnošću produženja dok Misija ne uspostavi dugoročne savjetodavne kapacitete na sjeveru Kosova.

Troje Holanđana i troje Šveđana raspoređeni su na dužnost i radiće u sjevernim opštinama u tjesnoj saradnji sa svojim kolegama iz Policije Kosova i višim policijskim savjetnicima EULEX-a, koji savjetuju Regionalnu policijsku direkciju u Sjevernoj Mitrovici i četiri policijske stanice pod njenom komandom.

“Raspoređivanje specijalizovanih timova sa različitom stručnošću i kapacitetima je pomoć omogućena Sporazumom o zajedničkoj civilnoj bezbjednosnoj odbrambenoj politici odobrenim u maju 2023. godine za brzo raspoređivanje stručnjaka u civilne misije, kako bi brzo odgovorili na operativne potrebe i bezbjednosna dešavanja na terenu”, istaknuto je u saopštenju EULEX-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,