Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eskalirali protesti: Demonstranti u Beogradu se probili do Skupštine, pozivaju policiju da im se pridruži

Preuzmite sliku

U gradovima širom Srbije četvrti dan zaredom počeli su protesti. Građani se okupljaju u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Leskovcu, Pirotu i Vranju nezadovoljni aktuelnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji.

Demonstranti okupljeni ispred Narodne skupštine Srbije probili su ogradu koja je postavljena ispred i sada se nalaze na stepenicama, no vrata još uvijek nisu otvorili.

 • Prisutni su prije nego što su oborili ogradu, vrijeđali novinare, bacali flaše i petarde na stepenice.

  Zbog novonastale situacije i demonstranata koji se nalaze na samom ulazu u Narodnu skupštinu, kordon policije je krenuo iz Kosovske ulice ka platou ispred Skupštine.

  N1 prenosi i da su uhapšene tri osobe, a sve vrijeme otkako je situacija eskalirala demonstranti prema policiji bacaju kamenice, flaše, petarde i topovske udare.

  Oni su se prvobitno pozicionirali u ulici iza Skupštine kako bi bili u pripravnosti u slučaju da protesti eskaliraju. Jedan dio njih se sada nalazi i ispred Skupštine.

  Došlo je i do manjeg incidenta nešto prije 21:00 sat kada je neko iz mase izvadio nož, demonstranti su savladali tu osobu kako prenose srbijanski mediji i pozvali policiju, no on je vraćen nazad na protest.

  Protesti u Srbiji traju od srijede nakon što su vlasti objavile da će ponovo biti uveden policijski sat. Od te nove mjere vlasti su odustale, no zabranjeno je okupljanje više od 10 osoba na javnom mjestu. (Foto: Goran Srdanov/Nova.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje