Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvojica ranjena u tržnom centru u Skoplju: Muškarac sa crnim šeširom im prišao sa leđa i pucao na njih

Preuzmite sliku

Na Twitteru je objavljen snimak nakon novog oružanog napada na Radeta Trajkovskog Šteklija u tržnom centru “East Gate” u Skoplju.

Na snimku se vidi kako dvojica povrijeđenih, napuštaju teretanu i kreću ka najbližem izlazu i stepenicama. Osoba sa slušalicama i crnim šeširom prilazi im s leđa, zatim puca u njih i bježi.

Inače, nakon današnje pucnjave u “East Gate Mallu” jedna osoba je u kritičnom stanju, a druga je prebačena na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Informaciju je MUP potvrdio direktor Klinike za hirurške bolesti “Sveti Naum Ohridski” u Skoplju Ljuben Arsenkov.

– Dva pacijenta su primljena u bolnicu, riječ je o dvojici muškaraca. Kod nas je zadržan jedan pacijent, koji je zbog težine povreda odmah prebačen u operacionu salu. Ovaj pacijent je trenutno na operaciji. On je u teškom stanju i radi mu se operacija zbog povreda u stomaku i grudnoj šupljini. Drugi je upućen na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Oba pacijenta su imala prostrelne rane – objasnio je Arsenkov.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrđeno je da je u ovom skopskom tržnom centru došlo do pucnjave, ekipe MUP su na terenu i rade na rasvjetljavanju slučaja, prenosi Kurir.mk.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje