Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvojica muškaraca utopila se u Novom Pazaru

Preuzmite sliku

Dvojica muškaraca utopila su se u Novom Pazaru u naselju Ćerimidžinica kada su upali u nabujalu reku Trnavicu. Njihova tijela još uvek nisu pronađena, javlja Anadolija.

Šef Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru Ismail Dupljak rekao je za Anadoliju da je situacija u Novom Pazaru veoma teška i kritična.

“Desila se velika tragedija, dvoje ljudi se utopilo. To su nezvanične informacije ali sudeći po svemu to je tačno. Oni su se nalazili na obali, zemlja se obrušila i oni su upali u vodu. Pretpostavljamo da su željeli da se zaštite od vode. Vatrogasno-spasilačke jedinice teagaju za njihovim tijelima, rekao je Dupljak za Anadoliju.

On je rekao da kiša u Novom Pazaru pada od sinoć i da su reke Raška, Jošanica, Banjska, Trnavica dostigli maksimalan nivo.

“Ove rijeke izlile su se na desetine lokacija. Gradski štab sa javnim komunalnim preduzećima, Vatrogasno spasilačkom jedinicom i privatnim preduzećima je na terenu. Radimo na utvrđivanju obala. Pala je velika količina kiše, rekao je Dupljak.

Najkritičnije je u naseljima Šutenovac i Ćerimidžinica gde je voda prodrla u nekoliko kuća. Ove lokacije obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Mještanin Ćerimidžinice Sait Hasanović rekao je za Anadoliju da su njegove komšije pokušavale da zaštite svoje kuće od nadirajuće vode.

“Upao je jedan komšija, a drugi je pokušao da mu pomogne pa je i on upao. Sin mog gazde koji se utopio pokušao je da im pomogne, nije uspio. I on je upao u vodu ali su uspjeli da ga izvuku”, rekao je Hasanović.

Mehanizacija javnih komunalnih preduzeća je na terenu gde radnici rade na proširenju riječnih korita. Oni pune vreće sa pijeskom koje postavljaju uz riječne obale.

Grad Novi Pazar proglasio je vanrednu situaciju. (Foto: Agencija Sana)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje