Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Državljanin Srbije koji je prevozio 17 migranata udario u stablo i preminuo

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija izvijestila je kako je u četvrtak navečer, u saobraćajnoj nesreći u Bratini kod Jastrebarskog, poginuo 26-godišnji državljanin Srbije koji je bježao od policije, skrivajući u automobilu 17 stranih državljana.

Policija je izvijestila je da je u četvrtak, oko 21,30 sati u Veliko Jamničkoj, patrola uočila automobil stranih oznaka, za koji je naknadno utvrđeno da mu je istekla saobraćajna dozvola, a posumnjali su da se u njemu prevoze migranti.

Kada je vozač skrenuo na cestu u Bratini, policajci su nastavili voziti za njim, no on ih je uočio pa je nakon zavoja skrenuo na makadamski, a potom i šumski put na kojem se nalazilo mokro blato, zbog čega je naletio na stablo.

Nakon naleta na stablo, vozač je izašao iz vozila i dao se u bijeg kroz šumu, dok su policajci u vozilu zatekli 17 stranaca pa su odmah organizirali dolazak hitne pomoći.

U policiji kažu da su stranci pregledani te je njih 12 prevezeno u zagrebačke bolnice.

Tamo je utvrđeno da su tri maloljetne osobe lakše ozlijeđene, kao i sedam punoljetnih, dok je jedna osoba teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju. Za još jednu osobu nije poznata kvalifikacija ozljeda.

Policajci su pretragom terena, nedaleko mjesta događaja, pronašli muškarca za kojeg se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, nakon što je naletio na stablo i napustio vozilo, nedaleko mjesta događaja preminuo, a što su utvrdili službenici hitne medicinske pomoći.

Utvrđeno je kako se radi o 26-godišnjem državljaninu Srbije, saopćila je policija dodajući da su strani državljani dovedeni u službene prostorije gdje su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje