Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drama na Dravi: Srna udarila dječaka i srušila ga u brzu rijeku, policajci ga spasili

Preuzmite sliku

Prilikom dolaska na mjesto događaja policija je uočila dječaka u rijeci, potopljenog tijela, kako se drži za konop koji viri iz asfaltne podloge. Do dolaska hitne pomoći grijali su ga svojom odjećom

U srijedu, oko 20 sati voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu 14-godišnje djevojčice da se nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog te da je njen 13-godišnji prijatelj upao u Dravu. Djevojčica ga nije mogla izvući pa je kontaktirala policiju.

Voditelj smjene je žurno uputio policiju, vatrogasce i hitnu pomoć na mjesto događaja. Istovremeno je s djevojčicom ostao na telefonskoj liniji te je uputio da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji stižu.

Nedugo nakon, stigla su dva policijska službenika te zatekla dječaka u vodi kako se drži za konop koji viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je pokriveno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali. Policajci su dječaka brzo izvukli iz vode te ga ugrijali svojom odjećom do dolaska hitne pomoći.

Nakon dolaska hitne pomoći, prevezli su ga u Opću bolnicu Varaždin.

Policija je u razgovoru s dojaviteljicom i još dvije djevojčice saznala da su zajedno s 13-godišnjakom oko 20 sati šetali po nasipu. U jednom trenutku u polju su ugledali psa kako trči za srnom. Srna je tada promijenila smjer i krenula trčati prema djeci, pri čemu je udarila dječaka koji je od siline udarca izgubio ravnotežu i upao u rijeku. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,